Moje Letectvo

Jako správný modelář se musím pochlubit se svými stroji. Zde tedy najdete značně nekompletní přehled mé sbírky.

Tricopter

Stav: V pohotovosti

Výroba: 2012

Nejnovější přírůstek, který se výrazně odlišuje od ostatních strojů v mém letectvu. Chybí mu totiž pevné křídlo. Namísto toho nabral o něco víc motorů a vrtulí než je obvyklé. Momentálně se jedná o můj nejvytíženější stroj navíc jako jedinný doplněný o FPV set. Podrobnější informace naleznete ve zvláštním článku.

trico-small-e1351622647622.jpg

Free Bee 50%

Stav: V pohotovosti

Výroba: 2010

Můj první model, který jsem nestavěl úplně od nuly, ale z koupené stavebnice od společnosti FreeAir. Jedná se o maličký model s rozpětím 50 cm a hmotností pod 100 g. Je proto hodně citlivý na vítr. Při bezvetří je však úžasně stabilní a na jeho celkový letový projev je radost pohledět. Ideální na rychlovku před domem pokud se udělalo pěkně, ale vy nemáte možnost se vypravit na letiště s plnou výbavou.

free-bee-e1351622596859.jpg

Swift

Stav: V pohotovosti

Výroba: 2009

Samokřídlo podomácku vyrobené z polystyrenu s menší inspirací v modelu Swift II. Pro zvýšení pevnosti jsou v křídle ve vyfrézovaných drážkách vlepeny smrkové nosníky a celek je po nabarvení polepen širokou průhlednou lepicí páskou, která se nakonec pro lepší přilnavost ještě přežehlí. Jedná se už o čtvrtou verzi. Předchozí verze trpěly uvolňováním ve spojení obou křídel. V této poslední verzi jsem pojistil spojení nosníků z obou polovin křídla pomocí ocelového drátu ve tvaru V. Tím se tento neduh odstranil.

swift-e1351622526944.jpg

Sirius

Stav: V pohotovosti

Výroba: 2004

Nejstarší stroj v aktivní službě. Původní papírový potah byl průběžně nahrazen potahovací folií a původní spalovák 2 ccm ASP nahrazen stříďákem. Konstrukce překližka, smrk a semtam balza. Pochází jestě z dob, kdy jsem se učil létat a stavěl modely tak, aby něco vydržely. Je to tedy poměrně kámen. Na fotce je s výbavou pro první pokusy s FPV.

sirius-small-e1351621982833.jpg


Vlastní CNC (0) – Počáteční Neúspěch
Tricopter